AUTOMOTOKLUB MALÁ SKÁLA

CAR WINTER CUP 2002

Akce č. 1: 20. 1. 2002 – Líšný – Prosíčka

Před
Trať první části pětidílného seriálu tvoří náročný výjezd po úzké silnici z Líšného k Suchým Skalám.
Startuje se na mostě přes náhon. Po rychlém průjezdu pod železniční tratí a kolem sokolovny následuje obtížná vracečka. Za ní čeká jezdce pasáž kolem hřbitova a pod sjezdovkou. S rostoucí nadmořskou výškou stoupá i obtížnost trati. Za výjezdem z obce čeká obávaný lesní úsek na Závrší s několika velmi těžkými zatáčkami. Nejnebezpečnější je poslední úsek "na srdce" těsně před cílem, kde skončila v příkopě již řada nadějí.
Od cíle na křižovatce na Prosíčkách se jezdci opět na start dostanou objezdem přes Malou Skálu.
Trať i objízdná trasa je vyznačena na mapce.
Po
Počet účastníků, kteří se již od časných ranních hodin sjížděli na místo konání, předčil mnohá očekávání. Dohromady do úvodní jízdy vystartovalo rovných 90 jezdců, někteří i se svými spolujezdci. Na startu se objevila řada krásných vozů. Ne všem však bylo dopřáno na velmi obtížné trati postoupit z tréninkových jízd do vlastního závodu. O výlety mimo trať nebyla nouze, naštěstí však většinou bez vážnějších následků.
Protože zasněžená trať byla v některých místech velmi kluzká, použili někteří jezdci sněhové řetězy, což ostatní nesli s velkou nelibostí. Perné chvilky zažili i pořadatelé při problémech s výpočetní technikou.
Díky podmínkám, které panovaly na trati, nebyl rozhodující výkon motoru, ale spíše jezdecké umění, či správná volba pneumatik (nebo již zmíněných řetězů). O přední místa byly svedeny urputné boje. Však se přesvědčte sami.

Zpět