AUTOMOTOKLUB MALÁ SKÁLA

CAR WINTER CUP 2002

Akce č. 4: 3. 3. 2002 – Malá Skála – Sněhov

Před
Řadu zajímavých pasáží pro jezdce i diváky nabízí trať vinoucí se z Malé Skály do Sněhova. Hned po startu na křižovatce na Labi čeká závodníky série jedinečných serpentin. Za hotelem Jizera na okraji obce pak přichází rychlejší úsek se záludnou vlásenkou. Na konci dlouhé rovinky do Zahájčí dosáhnou vozy maximální rychlosti, aby pak brzdily do levotočivé zatáčky se svodidly. Následující pasáž se minulý rok ukázala být velmi zrádnou. Již během cvičných jízd zde jeden vůz skončil v rokli a podobně dopadl i Pavel Valenta během vlastního závodu. Šachovnicový prapor uvidí soutěžící u první bytovky na začátku Sněhova.
Necelý týden před závodem je celá trať pokryta vrstvou uježděného sněhu a tak se možná po dvou závodech na asfaltu opět dočkáme dramatických momentů na kluzké trati. Pokud sníh vydrží, bude opět spíše rozhodovat jezdecké umění než výkon motoru.
Po
Sníh nevydržel. Zůstal jen kolem silnice v příkopech. A i když chvílemi docela hezky chumelilo, trať byla převážně jen mokrá.
Jezdci, kterých se sešlo více než 70, začínali spíše opatrněji, ale postupně se rozjížděli ke kvalitním výkonům. Znovu jsme se dočkali takřka neuvěřitelného rozuzlení tréninku, kde opět dvojice Bobek – Košek zajela naprosto shodný čas. Oba rivalové v boji o celkové prvenství navíc pokořili hranici 2 minut, což se minulý rok nikomu nepodařilo.
Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádné vážnější nehodě, celý závod probíhal vcelku plynule a tak vítězové mohli být vyhlášeni již kolem třetí hodiny odpolední.
Před posledním závodem seriálu již krystalizuje i celkové pořadí, což je nejlépe zřejmé z našich výsledků.