AUTOMOTOKLUB MALÁ SKÁLA

CAR WINTER CUP 2002

Akce č. 5: 17. 3. 2002 – Malá Skála – Frýdštejn

Před
Závod na trati z Malé Skály na Frýdštejn bude letos závěrečným podnikem seriálu Car Winter Cupu stejně jako loni. Silnice střídající rovné rychlé úseky s pomalými serpentinami hostí již řadu let nejen závody do vrchu, ale i například rychlostní zkoušku Rallye Bohemia.
Mnozí mají jistě v paměti řadu havárií loňských protagonistů závodu. Doufejme, že letos se jízdy uskuteční v podobně dramatickém duchu, ovšem bez vážnějších škod.
Centrum závodu se přesouvá na tento poslední závod na Malou Skálu do hotelu Kavka. Start bude jako minulý rok pár set metrů od křižovatky z hlavní silnicí ještě před hranicí obce. Cíle se jezdci dočkají na konci stoupání na odbočce k hradu Frýdštejnu. Objízdná trasa bude poněkud delší – přes Kopaninu a Sněhov, jak je vidno z mapky.
Po
Drama do posledního okamžiku. Tak by se dal stručně charakterizovat pátý díl seriálu CWC 2002.
Zejména v nejslabší kategorii poslední závod důkladně zamíchal pořadím na špici. Pouhé 2 setiny sekundy nakonec rozhodly o celkovém vítězi kategorie A a 3 setiny o bronzové medaili.
I ve zbylých kategoriích jezdci svedli hezké souboje. Šnůra prvenství celkových vítězů v těchto třídách byla přetržena a na stupni nejvyšším stanuly nové tváře. Jména všech aktérů najdete ve výsledkových listinách.
Nebyla nouze ani o havárie, naštěstí většinou s dobrým koncem.
Celkově zavládla spokojenost a dobrá nálada. Avšak na druhou stranu i lítost, že závěrečným vyhlášením celkových výsledků a předáním hodnotných cen končí i celý seriál. Jezdci by jistě rádi za 2 týdny přijeli zas ...