AUTOMOTOKLUB MALÁ SKÁLA

CAR WINTER CUP 2002

KOMENTÁŘE

17. 2. 2002 Malá Skála – Prosíčka

Závody CWC

Tak po neuvěřitelně dlouhých čtrnácti dnech odstartoval další díl jezdeckého podniku CWC.
Trať byla suchá s výjimkou jedné ledové plotny, která však byla až za zatáčkou. Nechyběl ani 'hrdina' minulého závodu Ulip. Naproti tomu se na startu neobjevil druhý z minulého závodu Kudrnáč. A tak se nabízela otázka, bude-li někdo schopný držet s Koškem (minulý vítěz) krok.

Na startu se sešlo neuvěřitelných 82 posádek, které prošly technickou přejímkou. Ta, ač budila v soutěžících strach a nevoli, proběhla celkem bez problémů. Na startu přibylo více škodovek a bavoráků než obvykle.

Plán závodů se nijak neměnil a proto odstartovaly nejdříve 'čtrnáctky' a poté zbylé dvě třídy. První trénink byl trochu rozpačitý, neboť některé vozy přijely z technické přejímky déle a už se nestihly zařadit na start své kategorie. Dál však závod probíhal bez problémů.

Hned v tréninku byl poškozen pravidelně startující žlutohnědý Favorit, ale pokračoval dále, čímž si získal sympatie diváků. Havarovali i další, Vrbata poslal v první vážnější zatáčce svoji Škodu do plotu, o kousek dál havaroval do zítky Musil (Golf II), atd. Nikoho nenechal na pochybách Košek (Golf II) a vyhrál první rozjížďku následován Bobkem (Lancia) a Plichtou (Golf II). V druhém kole se stalo nevídané. Bobek a Košek zajeli shodný čas! Ve třídě do 1400 kralovaly opět fiaty, kterým sekundovaly výborně jedoucí škodovky Drmly a Ulmana. Neustále a asi oprávněně se diskutuje o tom, že tyto vozy posílené turbem by měli spadat o třídu výš. (Pozn.: Snad ve všech soutěžích byl a je brán obsah u motorů s turbem přes koeficient. Př.: obsah 1000 x 1,6 (koeficient) = 1600.) Tento systém platí i pro rallye a mnozí jezdci a diváci jsou nespokojeni. Je to však na pořadatelích, jak oni rozhodnou.

Postupový klíč byl jasný a tak do závodu nastoupilo 45 posádek.
V celkovém pořadí vyhrál po tuhém boji Bobek, druhý byl Košek a třetí Plichta. Všichni tito jezdci přesvědčili o svých kvalitách výslednými časy, které byly téměř shodné. Nebyli však jediní, i další místa patřila jezdcům, kteří zajeli obě kola téměř ve stejném čase. Trochu překvapil čas Albrechta, který v zatáčkách nepředváděl to, na co má, jeho jízda postrádala agresivitu, přesto z toho bylo v cíly 6. místo. Naopak mile překvapil Dvořák, který svého bavoráka opravdu nešetřil a ukazoval divákům jízdu na hraně. S takovým vozem – klobouk dolů. Stejně jako před Suchánkem, který se snažil dojet si pro bronz. Na výjezdu z Malé Skály se jeho nádherná a načipovaná Octavia přetočila. Vůz vylétl z trati, cestou si to rozdal s patníky, avšak kromě nepatrně poničeného disku se s vozem nic nestalo.

Závěrem patří dík pořadatelům, kteří zvládli závod na výbornou. Výsledkový servis v Líšném byl perfektní a jezdci museli být spokojeni. Jen tak dál.

Pohledem nezávislého autora: rallye@email.cz

PS: Omlouvám se všem, na které se v článku nedostalo. Pokud si myslíte, že bylo něco závažného opomenuto, napište mi.

Sláva vítězům a čest poraženým

Zpět