AUTOMOTOKLUB MALÁ SKÁLA

CAR WINTER CUP 2002

Akce č. 3: 17. 2. 2002 – Malá Skála – Prosíčka

Před
Již se nezadržitelně blíží polovina seriálu CWC 2002. Stejně jako druhý závod se i třetí podnik pojede zřejmě na holém asfaltu. Některé úseky, zvláště pak ty v lese, mohou být po ránu namrzlé. Tak jako tak je trať dosti náročná a každá chybička se projeví. V lepším případě ztrátou cenných desetinek, v horším i rozbitým autem.
Nikdo nikomu nepřeje, aby skončil v mírné zatáčce za rovinkou po výjezdu z Malé Skály jako Luboš Horna minulý rok.
Jako obvykle je připravena mapka s vyznačenou tratí i objízdnou trasou.
Po
Povinná technická kontrola před startem odradila některé účastníky, ale i tak se sešlo více než 80 závodníků. Ve startovní listině se opět objevila řada nových jmen. Tuhý boj se odehrával už i v tréninku, kde například v kategorii A byl rozdíl mezi prvním a čtvrtým pouhých 27 setin sekundy. Podobně dramatický byl boj o celkového vítěze bez rozdílu kategorie, kdy v tréninku dosáhli první dva na setinu shodného času.
Po celý den přálo počasí. Slunečný den nepřinesl ani příliš mnoho nehod a tak mohl být celý závod odjet v celkem krátkém čase. Proti loňskému roku dosahovali jezdci na stejné trati o více než 15 sekund lepší časy. Mnoho nechybělo a i v nejslabší kategorii A padla magická hranice 2 minut.
Vítězství si v jednotlivých kategoriích odvezli Ladislav Kubíček, Tomáš Košek a Milan Bobek. Konečné výsledky závodu promluvily i do celkových výsledků seriálu, kde se již zřetelně rýsují uchazeči o titul šampióna Car Winter Cupu 2002.

Zpět